05

Hoe vind ik mijn droomjob?

jun
Reacties uitgeschakeld voor Hoe vind ik mijn droomjob? |  Posted by |  Category:blog

Misschien komt er een moment in je leven waar je opeens weet wat je écht wilt. Heb je schoon genoeg van je huidige job? Het vinden van je droomjob is niet zo gemakkelijk. Veel mensen durfen de stap niet te zetten, om hun job op te geven en volledig voor hun droomjob te gaan. Maar het is zonde als je jouw kwaliteiten en talenten niet optimaal benut. Met de tips in deze tekst krijg je een goed beeld hoe je doelgericht te werk moet gaan om jouw droomjob te krijgen.

Als eerste moet je de voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen. Wil je echt van job wisselen? Ben je tevreden met je werk, of wil je het liefst zo snel mogelijk weg om een job te vinden die perfect bij jou past? Als dat laatste het geval is, dan kan de zoektocht naar jouw ultieme droomjob beginnen. Kijk voor meer loopbaan tips op de site van loopbaanbegeleiding Amsterdam.

Vraag jezelf af waar je goed in bent. Waar liggen jouw talenten en met welke van deze talenten wil je iets doen? Talent en interesse gaan niet altijd goed samen, bedenk dus van welke talenten je gebruik wilt gaan maken bij jouw droomjob. Bedenk wat voor soort job het beste bij jouw past. Ben jij een ‘negen tot vijf’ type of ben je liever de hele dag bezig? Als je dit allemaal weet, maak dan een lijst van functies van een vakgebied waar jij geïnteresseerd bent, en bepaal de criteria voor jouw droomjob. Zo kom je erachter wat jouw droomjob is.

Als je eenmaal weet wat jouw doel is, ga dan druk aan de slag met solliciteren, of met een bedrijf opzetten. Misschien is er nog wat bijscholing nodig om jouw doel te realiseren, maar geef nooit op. Blijf jouw doel voor ogen houden en laat je niet van de wijs brengen door anderen. Als je doorzet, zul je jouw droom waarmaken.

Comments are closed.